Malzemeler
5-6 adet Armut
1 Su bardağı toz şeker
Yarın tatlı kaşığı tarçın
2 Çorba kaşığı badem veya ceviz
2 Su bardağı su + 2 Çorba kaşığı su
2 adet karanfil
Bir tencerede yaklaşık 2 su bardağı su kaynatılır. İçine karanfiller eklenir. Ardından, saplarına zarar vermeden ve altı bir bıçak yardımı ile düzleştirilerek soyulmuş armutlar, kaynamış suyun içerisinde yaklaşık 8-10 dakika kadar haşlanarak ayrı bir kaba alınır. Kaynama suyuna tekrardan ihtiyaç duyulacağı için bir kenara ayırılmalı!
Ayrı bir tencerede tozşeker ve 2 kaşık su kısık ateşte, şeker eriyip koyulaşıp karamel rengini alıncaya kadar devamlı karıştırılır. Armutları haşladığımız su, bu karışımın üzerine dökülüp, bir taşım kaynatılır.Tarçın da eklendikten sonra, haşlanan armutlar ilave edilir. Tencerenin kapağı açık olarak ve iyice suyu çekilene kadar, arada bir karıştırılarak, yaklaşık 15 - 20 dakika pişirilir.
No comments:
Post a Comment