Turşu mevsiminde turşu tarifleri vermeye devam ediyoruz. Her tarifi ayrı ayrı veriyoruz çünkü birini seven diğerini sevmeyebilir. Ayrı ayrı verelim dileyen hepsini tek bidon yapabilir. Ama ayrı ayrı cam kavanozlarda yapmak daha sağlıklı, daha lezzetli olur. İsteyen istediğinden servis yapar. Biz salatalık turşusu tarifi olarak paylaşıyoruz, kornişon olsun normal salatalık olsun farkı yok. Aynı şekilde kurabilirsiniz turşuyu.
Salatalıkları iyice yıkayalım ve saplarını temizledikten sonra kavanoza dolduralım. Daha çabuk olmasını istiyorsanız çalatalıkların üzerlerine bir kaç delik açabilirsiniz bıçak veya çatal ile.
Ardından salatalıkların üzerine yıkadığımız maydanozları sapları ile birlikte bütün olarak ekleyelim ve onların üzerine de sarımsakları ekleyelim. Son olarak turşumuza farklı ve güzel bir aroma vermesi için 5-6 tane nohut tanesi ekleyelim. Daha fazla değil ama.
Önce üzüm sirkemizi, daha sonra içerisinde tuzu erittiğimiz suyu ilave edelim kavanoza. Tam dolana kadar dolduralım su ile. Eğer turşuyu çok seven biriyseniz sirke miktarını artırabilirsiniz.
Kavanozun kapağını sıkı bir şekilde kapatalım ve 1 ay sonra hazır olmak üzere serin, güneş görmeyen bir yerde saklamaya başlayalım. Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment